Wat is een dtf printer ?

Wat is de DTF? Direct to film

De DTF is een druktechniek die recentelijk is ontwikkeld met als belangrijkste doel een nieuw goedkoop alternatief te zijn voor drukprocessen, met name in donkere kleuren.

 

Het belangrijkste voordeel is dat alleen wat u op het shirt wilt overbrengen, wordt afgedrukt, hiervoor wordt een bedrukbaar huisdiervel gebruikt dat de inkt ontvangt en het niet significant absorbeert, daarom kost het moment van overdracht niet veel moeite,

 

Hoe verschilt dit van traditionele stempelmethoden?

 

Een van de meest vergelijkbare methoden is het bedrukken op textielvinyl, maar bij deze bedrukking is het, na het bedrukken op het textielvinyl, noodzakelijk om de overtollige delen te snijden en te verwijderen, omdat anders het volledige witte vel wordt bedrukt, wat niet altijd blijft. goed op alle ontwerpen.

 

Hoe druk je de DTF af?

De DTF print op een pet sheet maar daarnaast drukt het een laag witte kleur op de print af, hiermee wordt bij het maken van de print een achtergrond gecreëerd die de afbeelding op het donkere kledingstuk accentueert

 

DTF WAT IS HET EN WAT MOET IK WETEN?

 

Stappen van een DTF-stempel

1.- Print de Pet Sheet met jouw ontwerp

 

2.- Strooi POLYAMIDE op het vel met de verse inkt

 

3.- Verwijder het overtollige poeder met een zachte beweging

 

4.- Droog / Bak de afdruk zodat het poeder één wordt met de inkt die op het huisdiervel zat

 

5.- Maak de afdruk op het gekozen kledingstuk

 

Wat heb ik nodig om DTF-stempels uit te voeren?

Om DTF-stempels uit te voeren, hebt u het volgende nodig:

 

Printer aangepast aan DTF-inkt

Rip-software

Witte en gekleurde DTF-inkten

Huisdierfolie voor DTF

Stempelplaat

Optioneel

 

Oven voor het drogen van huisdiervel met polyamide (dit proces zou ook in de stempelmachine kunnen worden uitgevoerd)

Recirculatiesysteem voor witte inkt.- Dit systeem helpt verstopping van de injectoren van onze apparatuur te voorkomen.

Er zijn verschillende apparaten die het proces helpen optimaliseren, maar de aanschaf ervan hangt af van uw budget en de omvang van uw werk, aangezien dit artikel alleen de gemakkelijkste manier beschrijft om deze techniek uit te voeren.

 

Hoe effectief is de DTF?

De correct uitgevoerde DTF kan zeer nuttig zijn om het probleem van stempelen op te lossen. Het is belangrijk om te bedenken dat deze techniek ons niet alleen voordelen biedt, maar dat het ook tijd kost om de juiste parameters voor elk apparaat te krijgen. Men mag niet vergeten dat DTF, in tegenstelling tot andere technieken, kan worden toegepast op leer, jeans en andere onconventionele materialen.

 

Nadelen van DTF

Omdat het een techniek is waarbij polyamide een uiterst belangrijk onderdeel is, hangt de duur ervan af van de kwaliteit van het gebruikte polyamide, en de gemiddelde duur van een kledingstuk kan 30 tot 50 wasbeurten zijn.

 

Een ander zwak punt van deze techniek is de inkt, aangezien deze meestal moeilijk te hanteren is, zelfs als deze een recirculatiesysteem heeft.

 

Het maakt niet uit hoeveel de inktrecirculatiesystemen verbeteren, ze zijn er niet in geslaagd om een gebruiker toe te staan zijn apparatuur te verwaarlozen en te garanderen dat de witte inkt niet stolt en de printkop niet verstopt.jouw

Winkelwagen
Translate »